Home Dekbedden

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Perfecte nachtrust met een dekbed van Cassenz

Wist je dat een dekbed een belangrijke rol speelt voor wat betreft onze nachtrust? De meeste mensen hebben hier helaas geen weet van. Zij denken dat het voldoende is om op een kwalitatief matras en een goede bedbodem te slapen. Deze zaken zijn inderdaad belangrijk, maar onderschat het belang van een dekbed niet.

Veel mensen denken dat dekbedden nagenoeg allemaal hetzelfde zijn. Aan de buitenkant lijken ze inderdaad veel op elkaar, maar er zit behoorlijk wat verschil in. Zo worden er verschillende vullingen gebruikt. De ene vulling is lichter dan de andere. Daarbij komt dat de isolatiewaarde en de vochtregulatie van dekbedden niet allemaal hetzelfde is.

Sta je op het punt om een nieuw dekbed te kopen? Dan moet je altijd rekening houden met een aantal zaken. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid aan jouw zoektocht begint, zetten we hier de verschillende mogelijkheden voor wat betreft dekbedden op een rijtje. Hierdoor ben jij straks in staat om een dekbed te kiezen dat het beste bij jou past.

Vanaf 209,00 incl. btw
Vanaf 290,00 incl. btw
Vanaf 399,00 incl. btw
Vanaf 155,00 incl. btw
Vanaf 109,00 incl. btw
Vanaf 139,00 incl. btw
Vanaf 269,00 incl. btw
Vanaf 82,00 incl. btw
Vanaf 285,00 incl. btw
Vanaf 79,00 incl. btw
Vanaf 179,00 incl. btw
Vanaf 139,00 incl. btw

Een dekbed kopen? Cassenz dekbedden bieden een optimale nachtrust

Ben je nog op zoek naar een dekbed dat een positieve bijdrage levert aan jouw nachtrust? Dan vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. Waarschijnlijk heb je geen kennis van dekbedden, waardoor je niet weet wat wel en juist niet goed is. Wil je er zeker van zijn dat je een dekbed kiest dat jouw nachtrust bevordert? Kies dan voor een dekbed van Cassenz.

Omdat Cassenz zich ervan bewust is dat iedereen op zijn eigen manier slaapt, kun je hier kiezen uit een breed scala aan dekbedden. Zo vind je hier niet alleen dekbedden met verschillende afmetingen, maar ook met verschillende vullingen. Het maakt niet uit of je liever warmt of koud slaapt, of de voorkeur geeft aan een dikke of juist dunne deken. Met een dekbed van Cassenz slaap je optimaal, iedere nacht weer.

Verschillende typen dekbedden

Wie denkt dat alle dekbedden hetzelfde zijn, heeft het mis. Lukraak een dekbed kopen is dan ook niet verstandig. Voordat je begint aan jouw zoektocht, raden wij je aan om eerst goed naar de deken te kijken. Eén van de zaken waarop je moet letten, is het type dekbed. Je moet namelijk weten dat er verschillende typen dekbedden zijn.

Bij Cassenz maken we onderscheid tussen drie typen dekbedden, namelijk een enkel dekbed, een 4 seizoenen dekbed en een zomerdekbed. Ben je niet bekend met de verschillende dekbedden? Geen probleem, want wij lichten ze hieronder één voor één kort toe. Dit helpt jou ongetwijfeld om het juiste dekbed te kiezen.

Enkel dekbed

Een enkel dekbed is een deken die uit één laag bestaat. Bij deze deken kun je geen laag weghalen wanneer je het warm hebt of een laag toevoegen op koude dagen. Je slaapt dus het hele jaar door onder hetzelfde dekbed. Met zo´n dekbed is het belangrijk dat je de temperatuur in jouw slaapkamer goed regelt om te voorkomen dat je het te warm of koud hebt onder de deken.

4 Seizoenen dekbed

In tegenstelling tot een enkel dekbed bestaan 4 seizoenen dekbedden uit meerdere lagen. Deze kun je makkelijk aan elkaar vastmaken en ook weer van elkaar verwijderen. De verschillende lagen hebben ieders een eigen dikte. In de winter gebruik je mogelijk alle lagen aan elkaar, terwijl je in de zomer waarschijnlijk alleen de dunste laag gebruikt. Met een 4 seizoenen dekbed heb je het dan ook nooit te warm of koud.

Zomerdekbed

Een zomerdekbed is ideaal om in de zomermaanden onder te slapen. Dit dekbed is namelijk licht en luchtig, waardoor je het er minder snel warm onder hebt. In vergelijking met andere dekbedden is een zomerdekbed dun. Er zit aanzienlijk minder vulling in, waardoor dit dekbed meestal in de laagste warmteklasse valt.

Welke warmteklasse kies je?

Wil je online een dekbed bestellen? Kijk dan niet alleen naar het type dekbed. Nee, want ook de warmteklasse speelt mee. De warmteklasse van een dekbed geeft aan hoe warm een dekbed is. We kennen in totaal vier verschillende warmteklassen: 1, 2, 3 en 4. Hoe hoger de warmteklasse, des te slechter het dekbed isoleert. Hieronder staan we kort stil bij de vier verschillende warmteklassen.

Warmteklasse 1: winter +

In de wintermaanden kan de temperatuur in ons land flink dalen. Hierdoor is het in jouw slaapkamer mogelijk ook niet bijzonder warm. Heb je het ’s nachts vaak koud? Kies dan voor een dekbed met warmteklasse 1. Dekbedden in deze warmteklasse zijn voorzien van meer vulling, waardoor ze extra warm zijn. Met zo’n dekbed hoef jij je geen zorgen meer te maken om koude nachten.

Warmteklasse 2: winter

Is jouw slaapkamer goed geïsoleerd? Dan vind je een dekbed met warmteklasse 1 waarschijnlijk te warm. Zoek het in dat geval in de categorie dekbedden met warmteklasse 2. Dit dekbed mag dan wat minder dik zijn dan de deken hierboven, maar hij is warm genoeg om lekker warm de winter door te komen.

Warmteklasse 3: voor- en najaar

In de herfst en de lente zijn de nachten minder koud dan ´s winters. Veel mensen vinden het in deze twee seizoenen dan ook te warm om onder een dekbed met warmteklasse 1 of 2 te slapen. Geldt dit ook voor jou? Dan is een dekbed met warmteklasse 3 ideaal. Deze deken isoleert goed, maar zorgt er wel voordat jij ’s nachts niet ligt te zweten.

Warmteklasse 4: zomer

De vierde en laatste warmteklasse van dekbedden, is warmteklasse 4. Een deken dat is ingedeeld in deze categorie, is de dunste van allemaal. Dit maakt een dekbed met warmteklasse 4 ideaal voor de zomer. Waarom je in de zomer onder zo’n dekbed slaapt? Omdat dekbedden in deze warmteklasse een verkoelende werking hebben. Hierdoor zweet je niet snel onder een dergelijk dekbed.

Welk materiaal dekbed past bij jou?

Type en warmteklasse zijn twee zaken waarop je moet letten wanneer je een dekbed gaat kopen, maar het materiaal van het dekbed speelt ook mee. Wanneer we het hebben over het materiaal van een dekbed, doelen we op de vulling. Op dat gebied zijn dekbedden in te delen in drie verschillende categorieën: donzen dekbedden, natuur dekbedden en synthetische dekbedden. Hieronder lichten we deze drie verschillende materialen van dekens kort uit. Verderop in de tekst gaan we dieper in op de verschillende soorten vullingen.

Donzen dekbed

Voor het vullen van een donzen dekbed wordt doorgaans eenden- of ganzendons gebruikt. Grote voordeel van dekbedden met deze vulling is dat het materiaal licht is, waardoor je nauwelijks merkt dat je onder een donzen dekbed ligt. Daarbij komt dat dons een isolerende werking heeft, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor koude nachten.

Natuur dekbedden

Natuur dekbedden worden gevuld met katoen, wol, kameelhaar, zijde of kasjmier. Deze materialen hebben elk hun eigen voordelen, waardoor je altijd fijn slaapt onder een natuur dekbed. Dekens die gevuld worden met een natuurlijk materiaal, verwarmen in de winter en verkoelen in de zomer. Ze nemen bovendien vocht op tijdens jouw slaap. Dit wordt verdampt tijdens het luchten.

Synthetische dekbedden

Het grote voordeel van synthetische dekbedden is dat ze goedkoper zijn dan een donzen dekbed en natuur dekbedden. Bovendien kun je ze makkelijk uitwassen in de wasmachine. De isolatiewaarde van deze dekens ligt wel wat lager. Bovendien ademen ze minder, waardoor vocht vaak wordt opgenomen in plaats van afgevoerd.

Soorten vulmaterialen voor dekbedden

Om ervoor te zorgen dat je het ´s nachts lekker warmt hebt, zijn dekbedden altijd voorzien van een vulling. Deze vulling heeft een isolerende werking, waardoor de warmte goed onder de deken blijft hangen. Hierboven haalden we drie materialen aan waaronder dekbedden geschaard worden. Denk nu niet dat ieder dekbed van hetzelfde materiaal ook dezelfde vulling heeft. Nee, we kennen verschillende soorten vulling. Ook hier moet je goed op letten wanneer je een dekbed gaat kopen. De onderstaande drie vullingen worden tegenwoordig veel gebruikt in dekbedden.

Ganzendons dekbed

Ganzendons is een licht en zacht materiaal. Hierdoor merk je het nauwelijks wanneer je onder een dekbed met deze vulling ligt. Ondanks dat het een licht materiaal betreft, houden dekbedden met deze vulling de warmte goed vast. Daarbij komt dat een ganzendons dekbed vocht ongemerkt afvoert, waardoor je niet snel zweet onder zo’n dekbed. Hierdoor slaap je elke nacht warm en comfortabel.

Eendendons dekbed

Naast ganzendons dekbedden biedt Cassenz ook dekbedden met eendendons aan. Deze dekbedden wegen nauwelijks iets, waardoor je er heerlijk onder kunt slapen. Grote voordeel van een dekbed met eendendons is dat ze de warmte lang vasthouden wanneer je eronder ligt. Met dit dekbed hoef je niet bang te zijn voor koude nachten. Overigens voert een eendendons dekbed het vocht ook goed af.

Wildzijde dekbed

Voor de productie van een wildzijde dekbed gebruikt Cassenz Tussah wildzijde. Deze zijde is afkomstig van de cocon van de zijderups. De cocons worden pas verwerkt nadat de rups een vlinder is geworden, zodat de dieren niet gestoord worden in hun natuurlijke gedrag. Grote voordeel van een wildzijde dekbed is dat deze vulling warmte goed kan transporteren. Hierdoor is deze deken uitermate geschikt voor gebruik in de zomermaanden. Je kunt een wildzijde dekbed daarnaast combineren met een wollen dekbed, waardoor je het ook ’s winters warm hebt.

Kameelhaar dekbed

Wanneer je aan vulling van dekbedden denkt, denk je ongetwijfeld niet snel aan kameelhaar. Toch kun je een dekbed kopen met dergelijke vulling. Kameelhaar dekbedden hebben als voordeel dat je het nooit te warm of koud hebt wanneer je eronder ligt. Je slaapt warm in de winter en koel in de zomer. Daarbij komt dat een kameelhaar dekbed vocht en zweet ongemerkt opvangt.

Kasjmier dekbed

Een kasjmier dekbed wordt gevuld met haar van de kasjmier geit. Dit dier leeft op grote hoogte, waardoor het overdag te maken krijgt met hoge temperaturen en ’s nachts met lage temperaturen. Hierdoor isoleert deze vulling uitstekend. Kies je ervoor om een Cassenz dekbed te bestellen met kasjmier vulling? Dan hoef je niet bang te zijn voor slapeloze nachten, want je hebt het nooit te warm of koud.

Wollen dekbed

Zoek je een zacht, warm en antiallergisch dekbed? Dan is een wollen dekbed van Cassenz geschikt voor jou. Wol isoleert, ventileert en reinigt zichzelf, waardoor dit door veel mensen gezien wordt als ideale vulling voor een deken. De wollen dekbedden van Cassenz worden gevuld met honderd procent Merino-wol. Dit zorgt voor een zacht, veerkrachtig en uiterst isolerend dekbed.

Katoenen dekbed

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een katoenen dekbed. Eén van de belangrijkste eigenschappen van katoen is dat het goed vochtregulerend is. Een katoenen dekbed wordt voorzien van weinig vulling, waardoor het dun is. Een katoenen dekbed is hierdoor uitermate geschikt om in de zomermaanden onder te slapen.